Noordi Gras parade

15
/ Jun
Sunday
2014

Noordi Gras parade

Location
NG parade
Venue
Noordi Gras Festival 2014
Time
02:30 pm - 07:00 pm

Nog maar een paar daagjes te gaan tot de 15e Juni en dan is het zover! De eerste Noordi Gras parade is hier! De afgelopen 6 weken hebben Noorderlingen van alle leeftijden hard gewerkt aan kostuums, paradewagens en hun dans moves. Trompettisten werkten hard aan hun “Battle cries” saxofoon spelers werkten aan hun “growls” en drummers sloegen hun snare drums rauw. Allemaal om er zeker van te zijn dat de swingende New Orleans ritmes tot in hun botten zijn ingebakken als we eindelijk de straat op gaan met z’n allen de 15e.

Noordi Gras

Maar ben jij al klaar voor de parade?

Zo niet, dan vindt je hieronder alles wat je weten moet zodat je helemaal in stijl mee kunt doen straks!

1: What is de Noordi Gras parade?

De Noordi Gras Festival parade is het grote afsluiting event van het Noordi Gras festival. Een muzikale carnavals parade gebaseerd op de beroemde ‘Mardi Gras’ parade traditie uit New Orleans. Noordi Gras is: Dansen en muziek maken op straat. Schetterende trompetten, knallende percussie ritmes en een heeeeleboel blazers! Geen DJ’s op dit festival dus. Nee! Noordi Gras gaat juist voor de live muziek. En reken maar dat je niet stil kunt blijven staan als je hoort hoe dat klinkt!

2: Waar gebeurt dit allemaal?

De Noordi Gras parade start op 3 verschillende locaties in Amsterdam Noord:

Locatie A: Cafe de Pont (Buiksloterweg 3-5 1031 CC Amsterdam) van der Pek Crew!
pont
Locatie B: Buurtcentrum de Meeuw (Motorwal 300 1021 PH Amsterdam) Pretvormers / Vogelbuurt crew
qwdqdqw
Locatie C: NoorderparkKamer (Floraparkweg 1, 1032 BZ Amsterdam) NPK crew + Hot mama hot
photo.jpgsdsd

Je kunt zelf kiezen waar je wilt starten, dat is helemaal aan jou, maar we verzamelen op deze locaties vanaf 14:30 en stipt om 15:00 beginnen de bands met spelen en gaan we op weg door de straatjes van Noord. De drie losse stoetjes komen rond 15:45 aan op het Marktplein (Mosplein) en vanaf daar gaan we als één parade op weg naar onze eindbestemming “De Noorderparkkamer”. Rond 16:45 komen we daar aan. Ook hier is natuurlijk muziek en je kunt er lekker eten op het festival terrein. Hier feesten we door tot een uur of 19:00/19:30

3: Wat moet ik aan?

Hoe gekker hoe beter natuurlijk! Er is door sommigen heel hard aan enorme kostuums gewerkt, dus je kunt er van op aan dat je je ogen uit zult kijken. Wil je meelopen als Wookie, of als storm trooper? Prima! of wil je een Oosterse sjeik zijn voor een dag, lekker doen! Wat je ook besluit aan te trekken, wees kleurrijk en dans er lekker op los!

ng7

4: Wat kost het?

Niks! Iedereen kan meedoen. Amateur muzikanten zijn ook van harte welkom om te trachten mee te spelen met de band. Ken je de nummers nog niet? Zoek iemand die het zelfde instrument speelt, gebruik je oren en speel wat je “instrumentgenoten” ook spelen! Als je een duwtje in je rug krijgt is dat meestal een signaal dat het jouw beurt is om een solo te spelen!

5:Hoe loopt de route?

Zie de kaart hieronder. Als je wilt kun je ook altijd ergens langs de route gaan staan en vervolgens aansluiten als we langskomen.

map

Nu weet je alles wat je nodig hebt. Zie je zondag de 15e!

Close
Always be the first to know!
Add Florian Rooz to your social circles